Visit Lidingö - Lidingös besöksportal

Hem

Missa inte/Tips

Sidan uppdaterad 16 december 2020

TIPS

Datumparkering gäller från 1 november till 30 april. P-förbud mellan 00.00 och 16.00. Läs mer på denna länk.

- o - o - o -

Stockholms läns museum har tagit fram appen Upptäck konsten, som visar offentligt konst i ett antal kommuner i länet, bl.a. Lidingö. Länk till nedladdning av appen för Androider. Länk till App Store för iPhone.

- o - o - o -

Lidingö stad har givit ut kartan "Aktiv fritid 2020" med massor av tips om Lidingö. Finns på denna länk (pdf).

- o - o - o -

Alla som är intresserade av vad som händer på andra sidan bron, alltså i Norra Djurgårdsstaden, kan kolla på denna länk, som handlar om de 1500 bostäder som ska byggas på Kolkajen och som är inflyttningsklara runt år 2028. En karta över Norra Djurgårdsstaden finns på denna länk (pdf) och som kanske ger en antydan om vad som ska hända i Ropsten. Den nya Lidingöbrons fäste i Ropsten börjar byggas i maj 2020 och ska vara klart vid årsskiftet 2020/2021. Länk till Stadsutvecklingsområdet Norra Djurgårdsstaden. Artikel i tidninmgen Fastighetsvärlden 28 januari 2020 om det planerade kvarteret Valparaiso, vars yta kommer att halveras jämfört med tidigare planer, se denna länk. Om den nya stadsdelen Loudden kan man läsa på denna länk.

- o - o - o -

Se 2600 filmer gratis. Lidingö stadsbibliotek erbjuder sina låntagare att låna strömmande film. Helt gratis och lagligt. 2600 filmer från hela världen, nyheter och klassiker, barnfilmer, kortfilmer, tv-serier, sevärda dokumentärer gratis. Det enda som behövs är ett giltigt lånekort på Lidingö stadsbibliotek och en internetuppkoppling.

Se filmerna på dator, surfplatta eller mobiltelefon. Ingen app eller krånglig installation krävs. Tjänsten heter Cineasterna. Vill man se filmen på TV behövs en Google Chromecast eller Apple TV. Länk till Lidingö stadsbibliotek: https://www.cineasterna.com/sv/library/83/selected

- o - o - o -

© visitlidingo.se 2021